Kompetanse

I tillegg til utdannelsen fra Naprapathögskolan i Stockholm, har jeg instruktørutdannelse fra SATS skolen. Samt at jeg har tatt flere videreutdanningskurs.

Dry Needling
Etter dagens vestlige vitenskaplige standarder og forklaringsmodeller har det oppstått en ny form for akupunktur, såkalt dry needling eller medisinsk akupunktur. Ved denne behandlingsformen utøves nålebehandlingen som en integrert del av medisinsk virksomhet hos offentlig godkjente faggrupper, for eksempel hos fysioterapeuter i det norske helsevesen. Hovedforskjellen fra klassisk akupunktur er at terapeuten benytter seg av en vestlig evidensbasert kunnskap. Nålene settes gjerne i såkalte triggerpunkter (muskelknuter).

MammaMage-Instruktør

Under graviditeten tøyes magemusklene ut, i takt med at barnet vokser. Det er helt naturlig. Jo mer magen vokser innenfra, jo mer påvirkes magemusklene, bukhinnen og bindevevet som omgir musklene. De dype magemusklene (“korsettet” – Transversus Abdominis) tøyes sammen med øvrige strukturer og blir etter fødselen lange og slappe, som en gammel strikk. De ytre magemusklene (“Six-packen” – Rectus Abdominis) forflyttes til hver side på kroppens forside når magen vokser. Magemusklene fester inn i et bredt bånd på midten (Linea alba). Man pleier å si at dette båndet dras i stykker (separeres/deles) og at separasjonen kalles en diastase.

Når kvinnen ligger på rygg, har bukhinnen lav spenning, og når hun aktiverer magemusklene kan delingen kjennes som en grop mellom magemuskelhalvdelene.

Mange kvinner sliter med lekkasje, smerter i lysker og korsrygg etter fødsel, fordi de har mistet kontakt med de indre magemusklene.

Med riktige treningsøvelser kan man få tilbake kontakten med de dype magemusklene.

Ta kontakt.